Chokladerian

2

Om Chokladerian

En minichokladfabrik mitt i Smålands djupa skogar. Chokladerian är vår konfektyrproduktion. Under varumärket Chokladerian hittar ni handgjorda chokladpraliner, mjuksega kolor, krämiga fudge och hemgjord glass.

I största möjliga mån används närproducerade och lokala råvaror. All produktion är för hand med en stor portion kärlek.

Chokladerians oerhört populära hallonglass tog silver på Mathantverks SM 2020. Om ni vill handla glass av oss är ni hjärtligt välkomna att besöka Farmors Gårdsbod, där vår hallonglass är en självklar del i sortimentet.

Ett sortiment av våra praliner finner ni alltid i Farmors Gårdsbod alternativt i vår webbshop.

Chokladerians kurser våren 2023

 

Glasskurs 22/3 (2,5 h, 850kr)

Pralinkurs nybörjare- inget datum (3h, 999kr)

Pralinkurs fortsättning- inget datum (6h ink lunch, 1699kr)

Bokning via mail till emilia@barnenstradgard.com

 

Information kurser:

Glasskurs

Häng med in i vår lilla glassfabrik. Under kursen visar och berättar Emilia hur vi tillverkar glass med lokala råvaror. Sedan är det deltagarnas tur att tillverka några olika sorters glass med handledning av Emilia. All glass som tillverkas får följa med deltagarna hem.

 

Pralinkurs nybörjare

Häng med in i Chokladerians lilla chokladfabrik. På pralinkurs nybörjare behövs inga förkunskaper och du får lära dig grunderna i att göra chokladpraliner. Vi testar att temperera choklad, gjuta chokladskal, koka fyllningar och locka praliner. Alla praliner som tillverkas får följa med deltagarna hem.

 

Pralinkurs fortsättning

Vi rekommenderar att man har tempererat choklad tidigare för att gå fortsättningskursen.

I pralinkurs fortsättning testar vi att måla praliner med olika tekniker bland annat stänkmålning. Vi kokar kolafyllning samt chokladganacher. Vi tränar även på att temperera choklad och gjuta chokladskal. Vi tar även en paus och äter lunch som vi fixar, meddela ev allergier vid anmälan. Alla praliner som tillverkas får följa med deltagarna hem.