Integritetspolicy

Denna sekretesspolicy ämnar att förklara hur Barnenstradgard.com samlar in och behandlar personuppgifter från sina besökare och kunder.

Ägaren av företaget bakom Barnenstradgard.com (Barnens Trädgård, Enskild Firma, 900617-5203) är ansvarig för all behandling av personuppgifter på Barnenstradgard.com. Den som är ansvarig har det yttersta ansvaret för att säkerställa att all behandling och hantering av personuppgifter sker i enlighet med gällande lagstiftning.

Vår policy innehåller information om dina rättigheter när du lagrar personuppgifter vid en eventuell transaktion (köp av produkt och/eller tjänst) samt allmän information om hur vi behandlar personuppgifter i enlighet med gällande sekretesslagstiftning.

Vi delar inte personuppgifter med andra (mer än våra samarbetspartners som är listade i denna policy), eller använder uppgifterna till något annat ändamål än det som är angett i denna integritetspolicy.

Personuppgifter vid köp

Vi har rättslig grund att samla in vissa uppgifter från dig som kund. I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig.

Definition av en personuppgift: en personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

Vid ett köp av en produkt/tjänst behöver vi ditt namn, adress, mobilnummer och e-post.

Denna data är nödvändig för att vi ska kunna skicka din beställning till rätt leveransadress, samt hålla dig uppdaterad och kontakta dig vid behov angående din beställning.

Vi kan även komma att kontakta dig för att säkerställa att du är nöjd med varan och dess leverans, samt för att tipsa om nya varor och tjänster som kan vara av intresse för dig.

Genom svensk lag är vi skyldiga att lagra orderinformation i samband med redovisning. Denna historik raderas först efter tio år. Av säkerhetsskäl, för både er kunder och oss, lagrar vi också IP-adressen som användes vid beställning.

Insyn, Samtycke och Rätten att bli glömd

Alla kunder har rätt till insyn i de personuppgifter som Barnenstradgard.com har registrerat om dig i enlighet med gällande lagstiftning. Du kan när som helst begära att få ta del av dessa uppgifter kostnadsfritt.

Du kan också när som helst begära att vi raderar eller korrigerar dina personliga uppgifter, under förutsättning att vi inte är skyldiga att lagra dessa i enlighet med gällande lagstiftning. Det finns få undantag till rätten till radering, men vi får behålla data om det är ett krav för att uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis bokföringslagen).

Observera att bokföringslagen ålägger företag att lagra transaktionsdata i minst 5 år.

Rätt att ändra

Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

Skydd av dina personuppgifter

Barnenstradgard.com arbetar aktivt för att säkerställa att obehöriga inte får tillgång till dina personuppgifter. Våra servrar är placerade i Sverige och de är skyddade genom fysiska åtgärder (placerade i två olika bergrum), samt att vi tillämpar strikt åtkomstkontroll till alla våra system och enheter.

Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS, AES 256-bit kryptering, och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter.

Utöver personalen på Barnenstradgard.com så har personal vid företaget Rockhopper HB tillgång till servrarna och dess innehåll då de utför tekniskt underhåll samt webbutveckling åt oss.

Vi kommer aldrig att sälja, distribuera eller lämna din personliga information till tredje man om vi inte har ditt uttryckliga godkännande eller är skyldiga att göra så enligt lag.

Frakt och Betalning

Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör och vår speditionspartner.

Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.

För att utföra leverans av våra produkter samarbetar vi med Postnord. Detta innebär att vi måste lämna ut viss personlig information för att de ska kunna utföra sitt uppdrag och leverera beställda varor.

För betalning via faktura från Klarna skickas personuppgifter direkt till Klarna. Informationen består av adress, e-postadress, mobiltelefonnummer, IP-adress och personnummer.

För betalning genom Swish, skickas personuppgifter direkt till Swish. Informationen består av kundens telefonnummer.

Cookies

En cookie är en liten textfil som lagras på din enhet när du besöker en hemsida. Barnenstradgard.com använder cookies för att förbättra användarupplevelsen, samt för att komma ihåg vem du är så att du kan förbli inloggad alternativt behålla varor etc i webbshoppens varukorg.

Syftet med våra cookies är alltså att webbshoppens grundläggande funktioner så som sessionshantering ska fungera optimalt.